Lista celor mai căutați moldoveni din lume: Faptele săvârșite

23 de moldoveni sunt anunțați în căutare internațională, potrivit site-ului Interpol. Cel mai tânăr dintre ei are 30 de ani, iar cel mai în vârstă - 62.

0

Unul dintre cele mai cunoscute nume din lista Interpol este cel al lui Ion Perju, fostul polițist condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a aplicat lovitura ce a dus la moartea tânărului Valeriu Boboc, transmite  Agora.md.

Un alt nume cunoscut, Ion Druță alias Vanea Pisateli, un lider al lumii interlope. În prezent, însă, Ion Druță se află în penitenciarul nr. 6 din Soroca.

Unul dintre moldovenii căruia i-au fost aduse cele mai multe acuzații este Valeriu Parfeni, fiind acuzat de crearea unei organizații criminale, contrabandă cu stupefiante, substanțe psihotrope, fabricarea, vânzarea sau expedierea ilegală de stupefiante. Pentru același tip de acuzații este dat în căutare de Rusia și Anton Zakharov.

Cinci cetățeni moldoveni sunt căutați de Interpol, fiind acuzați de omor, cel mai tânăr dintre aceștia are 38 de ani. Este vorba despre Tudor Parapir, originar din Otaci.

Ivan Grigor, în vârstă de 58 de ani, este unicul moldovean din lista Interpol acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală.

Unica moldoveancă dată în căutare de Interpol este Nina Scobiola.

Să nu uităm și de Cavcaliuc, Plahotniuc, Platon. Aceștia, de asemenea, sunt căutați de Interpol pentru mai multe crime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture