Localități din R.Moldova în care ieșirea din casă ar putea fi interzisă

Ieri au fost efectuate 349 de teste, dintre care au fost testate pozitiv 112 persoane. Astfel, numărul celor infectați cu COVID-19 a ajuns la 864.

Totodată, ieri a fost înregistrat un caz de deces – al medicului radiolog Valeriu Pripa, în vârstă de 59 ani.

Declarația a fost făcută duminică, 5 aprilie, de către președintele Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID -19. Potrivit oficialului, în total, din 864 de cazuri depistate în R. Moldova, avem 15 decese și 30 de cazuri tratate.

”Din cele 112 cazuri, opt sunt de import, inclusiv patru – din Marea Britanie, două – din Italia, două – Federația Rusă și 104 sunt locale. În Chișinău au fost înregistrate astăzi 26 de cazuri noi de COVID-19, în Ștefan Vodă – 19, în Glodeni – 18,  în Soroca – 12, în Orhei – 7,  Fălești – 5, în Ialoveni – 4, în regiunea transnistreană și în Ungheni – câte trei.

Din cele 864 de cazuri depistate până acum, în Chișinău sunt 293, Ștefan Vodă  – 132 de cazuri, Soroca – 126, în regiunea transnistreană – 47, în Cahul – 30, Hâncești – 29, Ialoveni – 28, Glodeni – 24 și în Orhei – 23 de cazuri”, a specificat Igor Dodon.

Șeful statului a amintit că orașele Soroca și Ștefan Vodă și comuna Carahasani au fost incluse în carantină, iar Ministerul de Interne gestionează tot ce ține de procedura de carantină.

”Aș vrea să atrag în acest sens atenția cetățenilor din cele două orașe mari: vă rugăm să respectați carantina impusă. În caz contrar, vom fi nevoiți să interzicem ieșirea din case în localitățile de carantină, cu  excepția permisului care urmează a fi prezentat de către locuitorii acestor orașe – Soroca și Ștefan Vodă.

Vă rugăm încă odată să respectați tot ceea ce ține de carantina impusă de autorități. La fel, ne îngrijorează situația din Glodeni,  unde avem 24 de cazuri, dintre care 18 au fost depistate astăzi. Dintre aceste cazuri – 11 persoane sunt medici. Prin urmare, este un nou potențial focar pentru orașul Glodeni”, a accentuat oficialul.

Totodată, șeful statului a menționat că până în prezent au fost testați 842 de medici și lucrători din sistemul medical, dintre care au fost testați pozitiv – 240.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

Sursa: moldpres.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture