LOCUITORII SECTORULUI PARTICULAR AU ÎNCEPUT A FACE FOCUL ÎN SOBE, DAR ECONOMISESC PE LEMNE ȘI CĂRBUNI

522

Încă nu a fost dat start sezonului de încălzire la Bălți așa că locatarii blocurilor îngheață în apartamente în aceste zile răcoroase. În schimb bălțenii care locuiesc în sectorul particular au început să facă focul în sobe. Cu toate acestea, mulți fac economii de lemne și încălzesc locuințele doar seara.

Potrivit lor, anul acesta prețurile la cărbune și lemne au crescut cu 200-300 de lei. Mulți au reușit să se aprovizioneze cu cele necesare pentru iarnă încă la începutul verii, alții nu au avut o astfel de oportunitate și le cumpără în cantități mici.

Mulți locatari ai sectorului particular obișnuiau să se aprovizioneze cu două-trei tone de cărbune și trei-patru metri cubi de lemne pentru o iarnă. Anul acesta însă din cauza creșterii prețurilor, sunt nevoiți să le cumpere în cantități mult mai mici. Pentru a mai economisi bani, ei fac focul odată în zi. Ca să nu dîrdîie de frig aceștia se îmbracă cu haine calde și beau ceai fierbinte.

Bălțenii se plânge că pensiile și salariile sunt mici, iar sumele pentru facturi și combustibilul lemnos cresc de la an la an. În acest an, o tonă de cărbune costă aproximativ 4200 de lei, iar un metru cub de lemn ajunge la 1000 de lei, ceea ce este cu aproape 500 de lei mai mult decât anul trecut.

Bălțenii care locuiesc în sectorul particular au început să facă focul în sobe. Cu toate acestea, mulți fac economii de lemne și încălzesc locuințele doar seara

Bălțenii care locuiesc în sectorul particular au început să facă focul în sobe. Cu toate acestea, mulți fac economii de lemne și încălzesc locuințele doar seara

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Cmentariile sunt închise