Casă de ambalare a strugurilor deschisă în Moldova

Prima casă de sortare şi ambalare a strugurilor din Moldova a fost inaugurată în satul Costeşti, raionul Ialoveni. Aici urmează să fie aduse produse autohtone, care vor fi împachetate în cutii de carton sau plastic, astfel încât să devină competitive pe piaţa Uniunii Europene. Totodată, acest proiect va pune la dispoziţie până la 60 de locuri de muncă, scrie jurnal.md.

Prima casă de sortare şi ambalare a fructelor a fost deschisă la iniţiativa a şapte agenţi economici din localitatea Costeşti, producători de fructe care au investit 12 milioane de lei şi au beneficiat de alte 15 milioane din Fondul de Dezvoltare Regională.

Acest proiect va pune la dispoziţie până la 60 de locuri de muncă, iar primarul localităţii spune că de pe urma investiţiei va avea de beneficiat şi bugetul local.

Sortarea şi ambalarea fructelor este una dintre cerineţele de comercializare impuse de Uniunea Europeană, pentru fermierii care vor să-şi vândă producţia în spaţiul comunitar.

jurnal.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture