MEC a decis ca vacanța de toamnă să fie prelungită pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă

422 de școli din țară vor avea vacanță prelungită.

0

Ministerul Educației și Cercetării reiterează că a decis ca vacanța de toamnă să fie prelungită pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, conform recomandărilor emis de CNESP în scopul de preveni răspândirea infecției COVID-19, se arată în comunicatul emis de MEC.

În contextul dat, conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în perioada 01-07 noiembrie, circa 422 de instituții de învățământ din țară vor avea vacanță prelungită. Procesul educațional va fi reluat din data de 8 noiembrie anul curent.

Totodată menționăm faptul că, din 1 noiembrie, 817 instituții de învățământ general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă privind infecția COVID-19, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă.Astfel, menționăm faptul că Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ. Totodată, una dintre preocupările de bază ale Ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

În contextul dat Ministerul va colabora cu OLSDÎ și directorii instituțiilor de învățământ pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture