Medic de la terapie intensivă: Se stinge o întreagă generaţie de bunici

0

România luptă greu cu Covid-19. Un medic ATI de la Institutul Matei Balș a povestit pe pagina sa de Facebook despre cum pandemia duce la dispariția unei întregi generații de bunici. Elena Copaciu, medic primar la ATI la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București a povestit cum oamenii din secțiile de ATI luptă pentru „fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen” într-un mesaj emoționant pe pagina ei de Facebook, transmite News.ro.

Medicul a scris: „Numai dacă aţi şti!… în zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor COVID, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie «end of life care»!

Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva”.

Elena Copaciu a mai povestit că unii pacienți devin agresivi atunci când sunt întrebați dacă s-au vaccinat sau nu. Ea a consemnat că doctorii doar își fac datoria unei anamneze medicale complete.

„La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinaţi”, a mai adăugat ea, vorbind despre tratamentele primite de bolnavi. „«Regula» e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparţinători care aleargă disperaţi după favipiravir (prea puţine evidenţe şi prea mare risc teratogen), remdesivir (evidenţe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reacții adverse şi beneficii incerte) etc.”. Totodată, medicul a ținut să le amintească oamenilor că „tratamentul cel mai sigur este prevenția”, adică vaccinul.

Ea a atras atenția conspiraționiștilor care cred în eficiența anticorpilor monoclonali, dar nu și în eficiența vaccinului pe bază de mesager ARN, că ambele metode se bazează pe aceeași tehnologie: „Şi tot nu înțelegem că cel mai sigur tratament este prevenția? Adică, vaccinul? Speraţi în anticorpii monoclonali – nu sunt panaceu universal şi sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaţilor privilegiaţi trataţi precum Donald Trump, nu vă temeţi de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus în vaccinuri?”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture