Medicii din Strășeni pentru a face față infecției în loc de dezinfectant folosesc țuică

Pe timp de pandemie de coronavirus, medicii de la Spitalul Raional Strășeni duc lipsă de măști de protecție, costume speciale și nu doar. Pentru a face față infecției, angajații sunt nevoiți să le cumpere din bani proprii, iar unii, în loc de dezinfectant, folosesc țuică. Și asta nu e tot.

Medicii muncesc și fără salarii. Ei nu și-au primit încă lefurile pentru luna februarie. Ce spun șefii spitalului și reprezentanții Ministerului Sănătății despre aceste probleme, aflați în cele ce urmează.

Boris Bobeica este medic la Spitalul Raional Strășeni de 12 ani. Spune că nu s-a mai confruntat până acum cu o astfel de situație.

Lipsa măștilor și a celorlalte consumabile este o problemă pentru tot spitalul, nu doar pentru Secția Radiologie.

Că medicii duc lipsă de consumabile știu și pacienții.

Și asta nu e tot. Medicii din Strășeni muncesc pe timp de pandemie și fără salarii. Ei nu și-au primit încă lefurile pentru luna februarie.

Alții au refuzat să discute cu noi când au auzit că vrem să îi întrebăm despre salarii.

Am încercat să discutăm cu administrația spitalului, dar șefii și-au pasat responsabilitatea. Directoarea institutiei medicale Olga Ceaglei ne-a transmis prin intermediul secretarei că este plecată, iar adjuncta șefei, Rodica Croitoru, și purtătorul de cuvânt Valeriu Munteanu au spus inițial că nu pot vorbi cu noi pentru că sunt ocupați. Până la urmă, am reușit să luăm legătura cu Rodica Croitoru.

Solicitată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Muncii, Cristina Stratulat, ne-a declarat că instituția va interveni pentru redresarea situației de la Spitalul Raional Srrășeni.

Sursa: jurnaltv.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture