Microbuz cu moldoveni, răsturnat în Georgia: Sunt morți și răniți

0

Cel puțin trei persoane au murit și cinci au fost rănite după ce un microbuz care transporta turiști moldoveni a derapat de pe o stâncă în apropierea lacului de acumulare Zhinvali din Georgia. Acest lucru a fost anunțat miercuri de postul de televiziune georgian Rustavi-2, transmite Știri.md.

Potrivit sursei, în microbuz se aflau opt persoane. Două dintre ele au murit pe loc, iar o altă victimă a fost transportată imediat la un spital local. Toți pasagerii erau turiști, plecați în vacanță în stațiunea de schi Gudauri.

Medicul spitalului la care au fost transportate victimele susține că turiștii sunt cetățeni ai Moldovei.

„Șase persoane au fost aduse la noi. Sunt străini – cetățeni ai Republicii Moldova. Trei dintre ei sunt minori. O persoană a murit imediat după internare, avea răni grave în zona toracelui, care s-au dovedit a fi mortale”, a spus directorul spitalului.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, ne-a declarat că la moment sunt verificate circumstanțele producerii accidentului, inclusiv apartenența la cetățenia Republicii Moldova a victimelor.

Incidentul a fost confirmat pentru agenția rusă TASS de către Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Georgia, dar a refuzat să anunțe din ce țară sunt cetăţenii aflați în microbuz.

Potrivit agenției, a fost deschis un dosar penal în temeiul articolului „Încălcarea regulilor de siguranță a traficului sau a operațiunii de transport, soldate cu moartea a două sau a mai multor persoane” din Codul penal al Georgiei, care se pedepsește cu închisoare de la şase la 10 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture