MILIONARI DIN BANII PUBLICI : CINE SUNT ȘEFII CARE IAU SALARII DE MILIOANE

Conduc cu bugete de milioane, monitorează piețile de zeci de miliarde de lei, stabilesc tarifele la utilități, ne apără de monopoliști și practic nimeni nu poate face bussines în Moldova fără a interacționa cu ei.
Este vorba de directorii de agenții, comisii, autorități etc., care au împuterniciri enorme și beneficiază de remunerări din banii publici, care uneori depășesc un milion de lei, potrivit mold-street.com.

Datele din declarațiile de avere ale acestora relevă despre salarii care sunt de 4-5 ori mai mari ca a unui președinte de țară, a unui președinte de Parlament sau a unui premier.

Iurie Armașu este unul din aceste persoane. Fostul director al Autorității Aeronautice Civile a ridicat în 2014 un salariu de 1.166.489 de lei, aproape 100.000 de lei pe lună. Ăn 2015 acesta a fost demis pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Adjunctul lui Armașu, Nicolae Buzu a primit în 2014 o remunerare de 1.063.985 de lei. Al doilea director-adjunct, Radu Bezniuc a beneficiat de o remunerare de 928.194 de lei, iar noul director, Mircea Maleca – 702.344 de lei.

O altă instituție strategică, colaboratorii căreia au salarii de 60-70.000 de lei pe lună este Banca Națională. Cel mai bine-plătit a fost Artur Cincilei, vice-guvernatorul BNM, care a primit anul trecut mai mult de 1 milion de lei, inclusiv salariul brut de 739.059 de lei.
Urmează Dorin Drăguțanu, cu un salariu de 872.899 de lei, care este urmat de doi adjuncți ai săi, cu salarii de pste 800.000 de lei.

De venituri de peste 700.000 de lei au beneficiat anul trecut Artur Gherman, fostul director general al Comisiei Naționale a Pieței Financiare și Sergiu Ciobanu, directorul ANRE.

Alți șefi care au încasat venituri mai mari de 600.000 de lei sunt Iurie Onică și Ghenadie Pârțu, directori la ANRE. Cu venituri de peste jumătate de milion de lei se bucură alți zece șefi de la ANRE, ANRCETI, CNPF, dar și de la Agenția Națională de Transport Auto, Centrul Național Frecvențe Radio și AGEPI.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture