Militarii moldoveni au participat la Junction Strike 2021 din România

Pe tot parcursul exercițiului au fost respectate cu strictețe măsurile de prevenire a infectării cu virusul de tip nou SARS Cov-2.

0

Militarii Armatei Naționale au participat, în perioada 1-12 noiembrie, la exercițiul multinațional „Junction Strike 2021” (JUST 21), care a avut loc în România. Militarii moldoveni au fost instruiți alături de colegii lor din România, Georgia, Grecia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Polonia, Portugalia și Statele Unite ale Americii. Aceștia au primit mai multe informații privind  planificarea, conducerea şi executarea operaţiunilor speciale.

Astfel exercițiul Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) JUST 21 s-a desfășurat la centrele de instruire din Reghin, Brădet, Miercurea Ciuc, Mihail Kogălniceanu și Sângiorgiu de Mureș. Mai mult ca atât în acest an, „Junction Strike” a reunit peste 800 de militari români, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene și navale, împreună cu circa 150 de militari străini din țări aliate sau partenere.

Menționăm faptul că militarii s-au antrenat pe baza unui scenariu fictiv, au desfășurat acțiuni tactice, trageri de luptă avansate în mediul urban și misiuni specifice de combatere a terorismului. Pe tot parcursul exercițiului au fost respectate cu strictețe măsurile de prevenire a infectării cu virusul de tip nou SARS Cov-2.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture