Minciuna și tăcerea omoară în continuare. Moldova doboară recordul numărului de infectări a lucrătorilor medicali

Datele prezentate la brifing-urile de presă cu privire la infecția de COVID-19, acoperite de neadevărul autorităților omoară în continuare angajați din sistemul medical. Capitol la care țara nostră este fruntașă printre cele mai afectate țări ale lumii, unde sunt afectați de infecție zeci și sute de mii de oameni.

Timp în care aproximativ 30 la sută din numărul bolnavilor de coronavirus sunt lucrători medicali, conducerea țării spune că aceștea nu s-ar fi infectat în spitale ci acasă sau în transpotul public.

Joia trecută, din cauza coronavirusului la Fălești a decedat o asistentă medicală. În toate țările lumii se infectează un număr mare de angajați medicali, însă doar în Moldova autoritățile continuă să declare că, acest lucru nu are vreo legătură cu activitatea pe care o au aceștea. Doar în urma scandalului, ei au decis să achite tuturor angajaților din sfera medicală câte 16 mii de lei, însă despre faptul că situația a scăpat de sub control, nici în ruptul capului nu vor să recunoască.

Prin mincinile că medicii se infectează nu la locul de muncă, dar acasă sau în autobuze, conducerea țării insultă oamenii, care sunt în prima linie în lupta cu epidemia. Această minciună continuă să ucidă. În loc să recunoască sincer care e problema, autoritățile o ascund, asigurând, că nimic grav nu se întâmplă.

Trebuie. Moldova bate un record trist. Spitalele noastre au devint centre de răspândire a infecției cu coronavirus. Iată statistica, care fiecare din propria inițivă o poate verifica. Accesul la informație îl are oricine. Moldova este campioana. În zile diferite, după numărul de infectați, procentul lucrătorilor medicali ( aici dar și în continuare este vorba de toși angajații medicali, nu doar despre medici), printre ei variază de la 25 la 30. Este foarte mult. Mai mult ca în alte țări.

De exemplu, România, cunoscută în toată lumea din cauza spitalului din Suceava, angajații din sfera medicinei constituie 13 procente din numărul total al bolnavilor de coronavirus. În China au fost 12 procente. În Ucraina 18,5 procente. Noi suntem urmați de Kazahstan cu 21,5 procente. Și mai aproape este Kârgâzstan cu 22,3 procente. Însă țările europene, unde numărul bolnavilor este de zeci și sute de mii, rămân în spate. Germania 2,7 procente. Italia mult pătimașă 10 procente. În SUA, unde acum de coronavirus sunt bolnavi aproape 700 de mii de oameni, suferă 9 mii de medici. 1,4 procente din numărul total.

Înfricoșător este gândul despre ce s-ar întâmpla în Moldova, dacă epidemia se va extinde. Astăzi trebuie să cerem de la conducerea țării să recunoască problema și să publice toate datele statistice despre răspândirea coronavirusului în instituțiile medicale.

La nici un brifind de al lui Chicu, Dumbăveanu sau Dodon nu veți auzi despre această informație, iar jurnaliștii nu pot pune această întrebare marilor oficiali. Pentru că brifingurile de presă se desfășoară fără de presă. Deaceea, a venit vremea, conștientizând, cât de mare este procentul de infectare în sfera medicală, cerând un răspuns clar la o simplă întrebare: câți oameni se infectează în spitale? Și este vorba doar de medici și angajații medicali, însă și pacienții. A devenit jefuitul și distrusul sistem medical moldovenesc principalul focar de COVID-19? Arătați informațiile, domnilor conducători!

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture