MINISTERUL ECONOMIEI PROPUNE REDUCEREA LISTEI PRODUSELOR SOCIAL-IMPORTANTE

Ministerul Economie propune reducerea listei produselor social-importante de la 29 până la 14, informează InfoMarket.md.

Acest lucru este prevăzut în proiectul de hotărâre al Guvernului privind prețurile produselor social-importante (PSI), pe care Ministerul Economiei l-a înaintat pentru dezbateri publice. Lista PSI propusă de minister,include 14 poziții, printer care : pâine, colaci cu greutatea de până la 600 de grame, lapte integral pasteurizat cu conținut de grăsime de până la 2,5%, chefir cu conținut de grăsime de până la 1%, brânză proaspătă cu conținut de grăsime până la 5%, ulei, zahăr, făină de grâu, orez, hrișcă, crupe, alimente pentru copii etc.

Noua listă a PSI include numai produse alimentare. De asemenea, din cauza imposibilității de a verifica, în practică, aplicarea corectă a adaosurilor comerciale la anumite produse, din lista a fost exclusă carnea și produsele din carne, precum și, la propunerea Ministerului Sănătății, conservele pentru copii care sunt considerate nesănătoase.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture