MINISTERUL ECONOMIEI VA REDUCE NUMĂRUL AUTORIZAȚIILOR ȘI LICENȚELOR

Ministerul Economiei al Republicii Moldova prevede să reducă în viitorul apropiat cu 25 la sută numărul total de autorizaţii şi licenţe.

Acest fapt a fost menționat de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi informale cu reprezentanţi ai peste 20 de companii străine ce activează în Moldova, precum şi membrii Asociaţiei Businessului European (EBA), relatează NOI.md.

Discuţiile s-au axat pe programul reformelor Guvernului pentru îmbunătăţirea climatului investiţional şi susţinerea businessului. În acest context, Octavian Calmîc a spus că în curînd Ministerul Economiei va întreprinde măsuri în cîteva direcţii – îmbunătăţirea climatului de afaceri, atragerea investiţiilor străine directe şi uşurarea accesului pe pieţe noi.

Abordînd subiectul privind îmbunătăţirea mediului de afaceri, ministrul Economiei a menţionat drept prioritare micşorarea presingului structurilor de control asupra antreprenorilor prin intermediul introducerii unui moratoriu asupra controalelor de stat, scutirea noilor întreprinderi de control timp de 3 ani, înlăturarea barierelor administrative şi introducerea mecanismului „ghişeului unic” în comerţul intern, precum şi eliberarea autorizaţiilor de construcţii.

În afară de aceasta, Octavian Calmîc a spus că au fost supuse analizei peste 400 de acte permisive şi s-a constatat necorespunderea multor dintre ele principiilor de bază privind reglementarea activităţii de întreprinzător.

De acea Ministerul Economiei a solicitat diminuarea numărului total de autorizaţii şi licenţe cu cel puţin 25 la sută din numărul lor actual. În acest context a fost creat un grup un lucru care va analiza şi va solicita anularea ordinelor şi dispoziţiilor interne, neargumentate juridic. Drept urmare, în viitorul apropiat vor fi anulate circa 100 de acte permisive.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture