Moarte suspectă a porumbeilor într-un oraş din România

Porumbei morţi în Oradea. Oamenii nu ştiu ce se întâmplă, iar specialiştii îi avertizează să nu atingă cadavrele păsărilor.

În ultimele trei zile, mai multe scuaruri şi parcuri din Oradea s-au umplut cu cadavre de porumbei. Pe malurile Crişului din zona Sovata, de pildă, zburătoare moarte sunt aproape la fiecare pas. Scene similare se întâlnesc însă şi în Parcul 1 Decembrie ori pe strada Universităţii, scrie realitatea.net.

Oradea e plină de porumbei bolnavi, apatici și morți. Am pozat cîțiva doar pe o distanță de 100 de metri lângă podul Sovata. Probabil că sunt afectați de un virus, care se poate transmite și la alte animale – care îi mănîncă – și la om, dacă sunt luați în casă de sufletele mai miloase. Cred că ar trebui făcut ceva. Să fie adunate cadavrele de serviciul de salubritate sau fiecare să îi luăm pe cei morți și să-i aruncăm la gunoi ferindu-ne să-i atingem direct. Proprietarii de câini, care au mereu pungi de plastic la ei ar putea da o mână de ajutor“, a scris Orlando Balas pe contul său de Facebook. 

Orădenii sunt îndemnaţi să nu atingă cadavrele porumbeilor. Cel mult, doritorii le pot lua, folosind pungi de plastic, pentru a le arunca. 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture