Moldova a obținut 22 de medalii la campionatul European de Armwrestling

Republica Moldova s-a clasat pe locul trei printre juniori, locul trei la Para-Armwrestling și pe locul 4 seniori și locul 4 în clasamentul general.

0

Moldova Armwrestling Team (14 sportivi – 6 juniori, 4 para- și 4 seniori) au cucerit în Vilnius, în cadrul celui  de al 30-lea Campionat European de Armwrestling, în total 22 medalii, dintre care: 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz. Campionatul s-a desfășurat în perioada 24 – 31 octombrie.

Campionatul Național Universitar de Armwrestling, a fost organizat în parteneriat cu Federația Moldovenească a Sportului Studențesc. În cadrul evenimentului  s-au întrecut reprezentanții a 10 universități, învingătoare ieșind echipa USEFS, urmată de USMF și UTM. Astfel  începând cu 25 noiembrie, cei care s-au manifestat la Campionatul European, vor lupta pentru repetarea performanței la Campionatul Mondial găzduit, de această dată, la București.

Sportivii care ne-au făcut să ne simțim mândri la Europene sunt: Tiberius Țurcan (Briceni), dubla de aur în categoria -55kg subjuniori; Alina Iordachi (Fălești) dubla de aur în categoria +70kg junioare; Daniel Moraru (Orhei) dubla de aur în categoria -80kg tineret; Nikita Harcev (Rîșcani) bronz în categoria -75kg tineret; Ion Cernei (Chișinău) dubla de aur în categoria -80kg dizabilități vizuale; Vladimir Butucea (Chișinău) aur și argint în categoria -90kg dizabilități vizuale; Anton Nacu (Chișinău) dubla de argint la categoria +55kg juniori; argint și bronz la categoria seniori -60kg, dizabilități locomotorii;  Iaroslav Buchili (Ungheni) bronz la categoria +85kg dizabilități a membrelor superioare; Anna Belenciuc (Chișinău) dubla de bronz în categoria -90kg senioare; Nicoleta Bodrug (Ungheni) dubla de argint în categoria -70kg senioare; Daniel Procopciuc (Fălești) dubla de aur în categoria -75kg seniori.

De menționat e faptul și  poziționarea foarte bună a echipei în clasamentul pe națiuni, deși mai puțini numeric, astfel datorită rezultatelor obținute, Republica Moldova s-a clasat pe locul trei printre juniori, locul trei la Para-Armwrestling și pe locul 4 seniori și locul 4 în clasamentul general.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture