Moldova are cea mai mare rată a testelor pozitive de COVID în Europa

Republica Moldova este ţara din Europa cu cea mai mare rată a testelor pozitive la COVID-19. Potrivit Infotag, despre aceasta arată datele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi informaţiile generalizate de pe site-urile web specializate.

De la declanşarea pandemiei, R. Moldova a efectuat în total de 375.000 de teste, dintre care au fost depistate pozitiv 99.633 de persoane. Rata testelor pozitive este, astfel, de 27%, per total.

În acelaşi timp, procentul testelor pozitive este în continuă creştere.

Săptămâna trecută, în data de 18 noiembrie, când a fost stabilit un nou anti-record după numărul de infectări cu Coronavirus înregistrate într-o zi – 1.607 de cazuri, rata testelor pozitive a fost de 48% într-o zi.

Aceeaşi rată a fost înregistrată în ajun, când din 2.523 de teste efectuate au fost depistate 1.215 de cazuri de COVID-19.

În pofida criticilor, Ministerul Sănătăţii nu măreşte cantitatea testelor ce urmează a fi efectuate.

În luna iulie, ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a promis că va majora numărul de teste efectuate într-o zi până la 5.000.

Iar săptămâna trecută, în Parlament deja până la 7.000.

Cu toate acestea, numărul testelor efectuate, la fel ca şi mai înainte, variază de la 3.000 la 3.500, iar în weekend sunt efectuate de două ori mai puţine teste.

În Europa, Moldova este urmată de Bosnia şi Herţegovina cu o rată a testelor pozitive de 21%, şi Macedonia de Nord – puţin peste 18%.

În Ucraina, 17% dintre teste au fost pozitive, în România – 12%.

Media europeană este constituie aproximativ 10%. În acelaşi timp, în Danemarca rata testelor pozitive este de 1,04%, în Finlanda – 1,21%, în Norvegia – 1,57%.

În plus, Moldova se numără printre liderii în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de COVID-19, ocupând locul al optulea în rândul ţărilor europene.

Au fost înregistrate peste 600 de decese la un milion de locuitori.

Rata mortalităţii în Moldova este de peste zece ori mai mare decât în Norvegia, Finlanda şi Estonia.

De la începutul pandemiei, bilanţul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 101.203.

În total, 83.789 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2.209 au decedat. În prezent, există 15.205 cazuri active de COVID-19.

Sursa: infotag.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture