Moldova, în prag de colaps sanitar. Record sumbru de îmbolnăviri de COVID-19, oamenii mor, iar spitalele sunt arhipline

După o perioadă în care ne părea că am scăpat de virusul ucigaș, am ajuns din nou în prag de colaps sanitar. Recordurile sumbre de îmbolnăviri de COVID-19 sunt la ordinea zilei, oamenii continuă să moară, spitalele devin arhipline, iar medicii pur și simplu nu mai au puteri să lupte pentru viețile noastre.

Și pe fundalul acestui tablou dezolant, nepăsarea atinge cote alarmante. Autoritățile pe de o parte ne avertizează că ce este mai greu abia urmează, dar pe de altă parte își anulează propriile decizii și relaxează restricțiile anti-COVID. Bâlbâiala funcționarilor iresponsabili ne costă mult, poate prea mult, ne costă zeci de vieți omenești în fiecare zi, transmite publika.md.

În locul bolnavilor intubați la Terapie Intesivă poate fi oricare dintre noi, pot fi bunicii, mamele, tații sau copii noștri. Dați dovadă de responsabilitate. Păstrați distranța fizică și purtați mască de protecție în spațiile publice. Nu vă îmbulziți în transportul public, evitați aglomerările din piețe, magazine sau parcuri și încercați pe cât este posibil să stați în izolare.

Arată că îți pasă și pune sănătatea mai presus de toate.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture