MOLDOVA VA MENȚINE RESTRICȚIILE LA IMPORTUL UNOR PRODUSE UCRAINENE

Republica Moldova va menţine, până la finele acestui an, restricţiile la importul lactatelor, produselor din carne şi la cimentul din Ucraina, însă ar putea majora cotele în limitele cărora nu vor fi aplicate taxe, a declarat Europei Libere vicepremierul Octavian Calmîc.

După discuțiile purtate zilele trecute la Kiev de ministrul economiei s-a decis organizarea în luna iulie a unei întâlniri între co-preşedinţiii comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborare comercială și economică. Vizita la Kiev a vicepremierului Octavian Calmîc a avut loc la două săptămâni după o primă rundă de consultări, în timpul cărora oficialități ucrainene au avertizat că restricţiile moldovene sunt „nejustificate şi discriminatorii” și că Ucraina ar putea impune „măsuri similare, care vor provoca daune mari exportatorilor moldoveni”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture