Moldova va primi peste 12 mii de pastile împotriva COVID-19 din partea Japoniei

Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, comunică MOLDPRES.

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul privind inițierea negocierilor Acordului între Guvernul R. Moldova și Oficiul ONU pentru Servicii de Proiect privind livrarea medicamentului ”Avigan” (favipiravir) în formă de ajutor de urgență pentru combaterea infecției COVID-19 oferit de Guvernul Japoniei.

Potrivit Acordului, R. Moldova va primi un lot de 12 200 de pastile de ”Avigan” (favipiravir).

”Acest Acord reconfirmă voinţa statelor de a contribui în continuare la combaterea răspândirii pe plan mondial al coronavirusului SARS–CoV–2 și pandemiei cu infecția COVID–19, precum și ajutorarea Republicii Moldova în eforturile de asigurare a personalului medical implicat cu protecție sporită în activitatea de acordare a serviciilor medicale necesare tratamentului și combaterii COVID–19”, se menționează în nota informativă a documentului.

Sursa: moldpres.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture