Motivul pentru care 750 de milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați în SUA

Oficialii locali din Florida au aprobat eliberarea a 750 de milioane de țânțari modificați genetic pentru a reduce populația locală de țânțari. Scopul este reducerea numărului de țânțari care transmit boli precum febra dengue sau virusul Zika, conform BBC.

Mai multe ONG-uri pentru mediu au condamnat decizia și au catalogat-o drept „experiment Jurassic Park”.

Aceștia consideră că țânțarii modificați genetic pot dăuna ecosistemului și pot duce la apariția unor țânțari hibrid, rezistenți la insecticide.

Compania care i-a creat susține însă că nu vor exista reacții adverse pentru oameni sau mediu.

Țânțarii masculi vor fi eliberați din laborator în 2021 în Arhipelagul Florida Keys. Aceștia au fost creați de compania Oxitec și au la bază țânțarii Aedes aegypti, cunoscuți pentru faptul că transmit boli mortale pentru oameni.

Doar femelele țânțari mușcă oamenii, deoarece au nevoie de sânge pentru a produce ouă și a se înmulți.

Așadar, planul este să fie eliberați țânțari masculi, care să se împerecheze cu aceste femele. Țânțarii care vor fi eliberați au fost modificați genetic și conțin o proteină care va ucide orice țânțar femelă rezultată din împerechere.

Țânțarii masculi rezultați din împerechere, care se hrănesc doar cu nectar, vor supraviețui și vor duce gena modificată mai departe.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture