Nivelul infracționalității în Bălți, în anul 2021 a crescut cu 5%

0

Pe parcursul anului 2021, în municipiul Bălți, nu a fost înregistrat nici un viol. Cel puțin asta demonstrează raportul anual al Inspectoratului de Poliție Bălți. Potrivit statisticilor, rata infracționalității a crescut nesemnificativ. Șeful interimar al inspectoratului, spune că numărul infracțiunilor din acest an, este cu 5 la sută mai mare decât în 2020. Cele mai multe se referă la huliganism și escrocherii.

Oamenii legii notează că în 2021 au fost săvârșite mai puține infracțiuni, deosebit de grave decât în anul precedent.În doar un an, oamenii legii au identificat 4 grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor. Munteanu mai spune că în oraș există dosare penale în curs de cercetare. În ceea ce privește crimele și jafurile – au rămas cu un dosar neîncheiat.

Statisticile mai arată, că în 2021 a crescut numărul persoanelor, care urcă la volan, sub influența băuturilor „tari”. Oamenii legii au deschis 189 de dosare penale pe acest fapt. Din cele 1475 de dosare deschise rămân nesoluționate doar 308. Serghei Munteanu consideră aceste rezultate – pozitive.

De la începutul acestui an, în Bălți au fost înregistrate 1475 infracțiuni de diferite tipuri.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture