O asistentă medicală de 57 de ani, care a activat în secția unde erau tratați pacienții infectați, răpusă de COVID-19.

Încă o angajată din sistemul medical a pierdut lupta cu viața cu viața, după ce a fost infectată cu COVID-19. Decesul asistentei medicale a fost anunțat de Spitalul Raional Briceni, relatează cotidianul.md

Asistenta medicală Tatiana Ghimpu activa în cadrul Spitalului Raional Briceni și s-a stins din viață după aproape două săptămâni de luptă cu infecția COVID-19.

Reprezentanții Spitalului Briceni au declarat pentru Cotidianul.md că asistenta medicală avea 57 de ani și activa în secția unde erau tratați pacienți infectați cu COVID-19.

„Colega noastră, asistenta medicală Tatiana Ghimpu din păcate a pierdut lupta cu infectia COVID-19. Dumnezeu să te odihnească în pace. Sincere condoleanțe familiei”, au anunțat cei de la Spitalul Raional Briceni.

Am solicitat informații de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar reprezentanții instituției ne-au comunicat că vor reveni.

Acesta este al 27-lea deces în rândul lucrătorilor medicali.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 18.141 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.275 în Transnistria.

Din numărul total, 2.561 cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-664, asistenţi medicali-1.164, infirmieri-508, personal auxiliar-225 persoane.

Sursa: cotidianul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture