O pacientă, testată pozitiv la COVID-19, despre condițiile din spitalele din Soroca: „M-am infectat în spital și medicii nu mi-au spus”

O fostă pacientă a spitalului raional din Soroca, testată pozitiv la coronavirus, afirmă, într-o postare video pe pagina sa de Facebook, că s-a infectat în spital, în timp ce a fost internată pentru o intervenție cirurghicală. Veronica Suveică, acum internată pentru tratament de cornavirus la spitalul de boli infecțioase din Soroca, semnalează despre atitudinea personalului medical, care nu ar raporta despre starea sănătății pacienților cu COVID-19. 

Veronica Suveică acuză medicii din spitalul raional că ar fi ascuns că personalul medical este infectat și în acest fel au fost infectatți și pacinții. Ea spune că nu li s-a spus nimic nici la externare. Ajunsă acasă, femeia a început să aibă simptome ale coronavirului, și-a piedut simțul gustului, iar la scurt timp și soțul ei a început să aibă simptome ale COVID. Ea mai spune că rezultatul testului la coronavirus a venit in patru zile și nu într-o zi, așa cum declară ministra Sănătății. Pacienta spune că în camera este internată nu este apă, iar surorile medicale nu ar raporta medicilor despre înrăutățirea stării sănătății ei și colegei de cameră.

”Ministra Sănătății raportează în fiecare zi despre numărul de bolnavi în stare gravă. De unde știe ea numărul, dacă noi constatăm că despre situația noastră nu se raportează. Și mai spun că sunt condiții bune, care condiții? Noi aici nu avem nici gram de apă…Cine trebuie să răspundă că ne-am infectat în spital? Că am infectat acasă soțul? Eu am un copil cu astm bronșic”, declară Veronica Suveică în postarea sa video pe Facebook.

Spitalul raional din Soroca este instituția medicală cu cei mai mulți lucrători confirmați oficial ca find infectați cu noul coronavirus. În total, în raionul Soroca, 126 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, 33 dintre care sunt lucrători medicali. Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat că spitalul este în supravegherea Ministerului Sănătății și nu este cazul să fie instituită carantina. Dat fiind faptul că este dotat corespunzător, există potențial la nivel de resurse umane. La etapa respectivă rămâne a fi funcțional sub monitorizarea continuă care este realizată de către Ministerul Sănătății”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Gepostet von Veronica Suveica am Sonntag, 5. April 2020

Sursa: anticoruptie.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture