Oameni din străinătate: Suntem gata să achităm zborul, autoritățile doar trebuie să ne primească acasă

81

Comisia Situații Excepționale a R.Moldova, a decis sistarea tuturor curselor aeriene regulate de pasageri cât şi a charterelor regulate de pasageri. Între timp tot mai mulți oameni din întreaga lume caută soluții pentru a ajunge acasă. Am luat legătura cu Serghei Petrovschi, președintele Comunității Basarabenilor din Irlanda.

Acesta ne-a povestit  despre familiile rămase blocate acolo, despre bărbații care cer ca cel puțin soțiile și copiii să ajungă acasă, despre un grup de oameni din diferite țări, care negociază cu companiile aeriene pentru a organiza curse, despre guvernul irlandez, care s-a dovedit a fi mai deschis decât guvernul R. Moldova.

Pentru că autoritățile nu au întreprins nimic și nu le-au întins o mână de ajutor, fiind și ei în străinătate, mai mulți moldoveni din diferite țări s-au unit pentru a căuta soluții și evacua concetățenii.

Am luat legătura și cu Ion Șpac pentru a afla la ce etapă sunt acum discuțiile cu companiile aeriene. Și dacă autoritățile din Moldova le-a oferit susținerea.

Potrivit acestuia, în străinătate sunt sute de oameni, care ar vrea să ajungă acasă, pentru că ân străinătate nu pot supravețui.

Oameni din străinătate: Suntem gata să achităm zborul, autoritățile doar trebuie să ne primească acasă

Oameni din străinătate: Suntem gata să achităm zborul, autoritățile doar trebuie să ne primească acasă Tot mai mulți oameni din întreaga lume caută soluții pentru a ajunge acasă. Am luat legătura cu Serghei Petrovschi, președintele Comunității Basarabenilor din Irlanda. Acesta ne-a povestit despre familiile rămase blocate acolo, despre bărbații care cer ca cel puțin soțiile și copiii să ajungă acasă, despre un grup de oameni din diferite țări, care negociază cu companiile aeriene pentru a organiza curse, despre guvernul irlandez, care s-a dovedit a fi mai deschis decât guvernul R. Moldova.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 26. März 2020

Cmentariile sunt închise