Opt moldoveni victime a unui incendiu în Germania

252

Incendiu puternic într-un imobil din localitatea germană Bergkamen, chiar de Ziua Naţională a României. Incendiul a fost pus intenţionat, potrivit autorităţilor locale. Focul a fost observat în jurul orei locale 14:30. La acea oră, mulţi dintre rezidenţii clădirii dormeau, astfel încât au suferit intoxicaţii cu fum, informează realitatea.net.

La faţa locului au fost trimişi 180 de pompieri. Odată ajunşi la faţa locului, salvatorii au observat o maşină în flăcări, undeva în faţa imobilului. Ulterior, aceştia au constatat că uşile clădirii în care se degajase incendiul erau blocate cu anvelope auto, care au fost mistuite de flăcări.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. 

În clădire locuiau şi opt cetăţeni din Republica Moldova. 

O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Român de Externe, Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiu.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, potrivit aceleiaşi surse.

Incendiul a fost lichidat.

Cmentariile sunt închise