Pe parcursul anului 2021 s-au dublat infracțiunile săvârșite la beție

0

Statistici triste pentru anul 2021. Potrivit raportului de activitate al Inspectoratul de Poliție Bălți, criminalitatea în rânul minorilor a crescut cu 5%. Iar infracțiunile comise sub influența alcoolului s-au dublat. Serghei Munteanu, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Bălți, menționează că majoritatea infracțiunilor săvârșite la beție, au loc în spații publice.

Din păcate, infracțiunile în rândul minorilor sunt și ele în creștere.  Pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 121 de infracțiuni în care adolescenții au fost găsiți vinovați. Serghei Munteanu, a declarat că la începutul anului un grup de minori a fost condamnat pentru furtul a 80 de mașini.

 ,,S-a înregistrat o mică creștere a numărului de infracțiuni comise de copii. Anul trecut – 115 infracțiuni, anul acesta – 121. Încă 6 infracțiuni, adică 5,2%. Pe măsură ce numărul total de infracțiuni crește, crește și criminalitatea juvenilă. Am avut minori care au comis infracțiuni în serie, dar au fost condamnați la începutul anului. Aceste persoane sunt acum în închisoare”, a declarat Serghei Munteanu Șeful Interimar al IP Bălți. 

Serghei Munteanu îndeamnă oamenii să colaboreze cu poliția. Astfel vor fi prevenite mai multe infracțiuni.

,, Aș vrea să vă sfătui să nu lăsați locuința nesupravegheată pentru o perioadă lungă de timp. Totodată nu lăsați mașinile nesupravegheate. Și pe cât este posibil cooperații cu oamenii legii. Dacă observați ceva suspect, apelați serviciul 112 și înștiințați specialiștii”, a mai adăugat Șeful Interimar al IP Bălți. 

 Pe parcursul anului 2021, polițiștii din Bălți au documentat 1.167 infracțiuni de diferite tipuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture