PENSIONARII AU DEVENIT PRACTIC OSTATICII FACTURILOR URIAȘE PENTRU CĂLDURĂ

Pensionarii din Bălți  sunt șocați de sumele acumulate spre plată pentru agentul termic.  Potrivit acestora, facturile au devenit pentru ei o adevărată „bombă comunală”.

Suma pensiilor nu acoperă nici măcar jumătate din suma indicată în încasări. În acest context vorbim de o sumă medie de una- două mii de lei pentru încălzirea centralizată. Locatarii prezenți la întrevederea cu primarul orașului, propun să oprească sezonul de încălzire. Aceștia se plâng că căldura furnizată este prea înaltă pentru a asigura o temperatură medie în locuințe. Ca urmare, oamenii stau cu ferestrele deschise, iar apoi trebuie să plătească o sumă uriașă pentru agentul termic.

Reprezentanții „Cet-Nord” nu au participat la întâlnirea cu întreprinderile municipale de la primărie. Primarul cere convocarea unei întâlniri de urgență pentru rezolvarea conflictelor.

Jurnaliștii BTV au încercat să ia legătura telefonic cu administrația întreprinderii însă nu au primit un răpuns. Vă reamintim că nu doar încheierea sezonului de încălzire la Bălți a fost marcat de conflicte și scandaluri, ci și începutul acestuia. Cet-Nord a instalat un sistem automatizat în unele blocuri care este proiectat pentru a regla fluxul de căldură către apartamente. Vorbim despre senzori de temperatură. Potrivit reprezentanților rețelelor de încălzire, acest lucru ar trebui să permită consumatorilor să economisească bani, adică nu ar trebui să plătească pentru bateriile fierbinți pe vreme caldă. Instalarea senzorilor a cauzat totuși reacții diferite în rândul locatarilor – unii sunt satisfăcuți, alții nu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture