Peste 15 mii de țigări de contrabandă urmau să fie scoase ilegal din țară

Două cazuri de transport ilicit a circa 15 mii de țigări ascunse, au fost zădărnicite de angajații Poliției de Frontieră de comun cu lucrătorii vamali. Cazurile au fost înregistate joi,11 februarie, în PTF Aeroportul Internațional Chișinău și PTF Giurgiulești-Galați.

În primul caz, 199 de pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, au fost descoperite în urma unei intervenții comune în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de ieșire din țară, informează tv8.md.

Erau camuflate în roata de rezervă a unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Șoferul, un locuitor al satului Colibași, raionul Cahul, urma să ajungă în Belgia.

Ca urmare a verificării cu ajutorul dispozitivului special Baster, echipa comună de control a semnalat o densitate necorespunzătoare a anvelopei de la roata de rezervă, iar la decuparea unei porțiuni de cauciuc s-a depistat că interiorul acesteia era ticsit cu pachete de țigări, marca Malboro.

În cadrul audierilor, conducătorul auto în vârstă de 50 de ani, a spus că nu cunoștea despre cele depistate, deoarece mijlocul de transport nu-i aparține. Autoturismul a fost indisponibilizat până la luarea unei decizii.

Al doilea caz a fost înregistrat în Aeroportul Internațional Chișinău, un bărbat cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și României, a încercat să scoată ilegal din țară 550 de pachete de țigări.

În rezultatul scanării cu aparatul de raze X-ray și procesării imaginilor, polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au depistat într-un bagaj, ce aparținea unui pasager al cursei Chișinău-Londra, cele 55 de cartușe cu țigări, marca Winston.

Proprietarul bagajului, în vârstă de 28 de ani, nu le-a declarat la controlul vamal, astfel se face vinovat de tentativa trecerii ilegale a produselor de tutungerie peste hotare.

Pentru contravenţia comisă, cetăţeanul s-a ales cu un proces-verbal conform art.287 (al.10) CC al RM. După achitarea amenzii, tânărul și-a continuat călătoria.

În ambele situații, produsele de tutungerie au fost ridicate, iar conform competențelor, cercetările sunt continuate de către  Serviciul Vamal.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture