Peste 300 de incendii de pădure s-au înregistrat în Portugalia

Cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor de vegetație care afectează de duminică centrul și nordul Portugaliei, informează Reuters, AFP și EFE, care citează un anunț al Protecției civile, transmite agerpres.ro.

Cel puțin ”douăzeci de persoane” au decedat în districtele Coimbra, Castelo Branco și Viseu, situate în centrul Portugaliei, și în Aveiro, localizat în nord, a declarat pentru agenția Lusa purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale pentru Protecția Civilă, Patricia Gaspar.

Potrivit declarațiilor date mass-media locale, acest bilanț este provizoriu deoarece colectarea de informații din localitățile afectate de incendii este în curs de desfășurare.

Peste 440 de incendii sau începuturi de incendiu au fost semnalate de-a lungul Portugaliei, duminică, până la ora locală 22. Peste o sută de incendii au rămas active în cursul nopții, mobilizând circa 6.000 de pompieri. Aproximativ 30 dintre acestea, care făceau ravagii în centrul și nordul țării, erau considerate “importante” din cauza duratei lor și a mijloacelor deplasate pentru intervenție.

Cel puțin 20 de sate au fost evacuate și mai multe case au fost mistuite de flăcări”, a indicat duminică purtătoarea de cuvânt a protecției civile. Circulația a fost întreruptă pe trei autostrăzi, printre care și cea care leagă Lisabona de Porto.

Acest val de incendii este cauzat de “temperaturile net superioare mediei sezonului și de efectul acumulat al secetei ce se face simțită aproape de la începutul anului”, a explicat Patricia Gaspar.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture