Peste 36 mln de lei pentru procurarea echipamentului de protecţie va aloca Ministerul Finanţelor RM

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri, 25 martie, să aloce din Fondul de rezervă peste 36 milioane de lei pentru achiziţionarea echipamentului de protecţie, în contextul măsurilor de prevenire şi combatere a coronavirusului de tip nou COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului Serghei Puşcuţa, ministru al Finanţelor, din aceste mijloace vor fi procurate 200 de mii de ecrane de protecţie şi 500 mii de respiratoare.

„Contractul de achiziție publică va fi atribuit de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, în conformitate cu punctul 23 din Dispoziția nr. 3, din 23 martie 2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale”, a declarat Serghei Puşcuţa.

La rândul său, premierul Ion Chicu a solicitat Ministerului Finanțelor suplimentarea Fondurilor de Intervenție și Rezervă ale Guvernului cu peste o sută de milioane de lei, în contextul rectificării Legii Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Sursa: moldpres.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture