Piața Centrală din Chișinău, închisă pentru o perioadă nedeterminată, în contextul răspândirii Covid-19

Piața Centrală se închide pentru o perioadă nedeterminată, în urma unei dispoziții semnate de primarul general Ion Ceban. Decizia a fost luată la şedinţa Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale. Primarul Ion Ceban a declarat că și altor piețe li se va recomanda să facă același lucru.

“O altă acţiune importantă în prevenirea răspândirii virusului de tip nou este să sistăm activitatea cantinelor sociale şi vom asigura livrarea bucatelor acasă.

Încercăm să motivăm trecerea magazinelor în regim online, livrare la domiciliu, achitare online, pentru ca oamenii să contacteze cât mai puţin.

Vom întreprinde acţiuni mai stricte de control în transportul public și cel privat, terenuri de joacă, sport, spații publice în ceea ce priveşte dezinfecția.

Intenţionăm ca cei mai buni profesori să înscrie cursuri pentru curricula națională pe clase și profiluri, de exemplu pe 2 săptămâni înainte.

În acest scop vom cere ajutorul Guvernului, misiunilor diplomatice şi ambasadelor acreditate la Chişinău”, scrie Ceban pe Facebook.

Dodon vrea să lucrăm cu riscul de a ne îmbolnăvi

Decizia de a închide piețele vine în contradicție cu opinia președintelui Dodon, potrivit căreia acestea trebuie să lucreze. El a făcut afirmația în emisiunea săptămânală “Președintele răspunde”. Tot acolo șeful statului a spus că oamenii trebuie să iasă la muncă pentru că în caz contrar economia țării va fi grav afectată. Asta în condițiile în care cele mai multe dintre țările afectate de COVID – 19 își îndeamnă cetățenii să stea acasă. În mediul online, de asemenea, a apărut o nouă mișcare #stau acasă, pe care o promovează zeci de influenceri și personalități.

Sursa: independent.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture