Premier Energy dă asigurări că nu vor exista probleme în furnizarea energiei electrice în Republica Moldova

Compania a venit cu un șir de clarificări după ce a primit avertismente de la producător – Centrala termoelectrică de la Cuciurgan – că aprovizionarea cu energie ar putea fi redusă din cauza lipsei de gaz.

Cel mai mare furnizor de energie electrică din țară dă asigurări că nu vor exista probleme în furnizarea energiei electrice în Republica Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, compania a venit cu un șir de clarificări după ce a primit avertismente de la producător – Centrala termoelectrică de la Cuciurgan – că aprovizionarea cu energie ar putea fi redusă din cauza lipsei de gaz transmite infotag.md.

„Contractele privind furnizarea şi transportul de gaz natural între Gazprom şi Moldovagaz, aşa cum a fost anunțat de către autoritățile centrale şi Moldovagaz, urmează a fi definitivate în următoarele zile, fiind găsită o soluție atât pentru furnizarea, cât transportul acestuia până la consumatorii din Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Premier Energy.

Premier Energy menționează că se află în contact cu reprezentanții Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan, Moldovagaz și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Adițional, menționăm că sistemul electroenergetic al Moldovei este interconectat cu cel din Ucraina, fiind gestionat de operatorii sistemului de transport din ambele țări, fapt care permite, în cel mai rău caz, asigurarea echilibrului sistemului electroenergetic al Republica Moldova, astfel încât să fie asigurată în orice moment livrarea continuă către consumatorii noştri, fără a provoca careva deconectări din acest motiv”, se mai arată în comunicatul Premier Energy.

Menționăm faptul că , Centrala de la Cuciurgan a avertizat că ar putea reduce furnizarea de energie electrică către malul drept al Nistrului. Acest lucru este cauzat de faptul că contractul pentru furnizarea de gaze către Moldova, prelungit pentru luna octombrie, prevede furnizarea de către Gazprom doar a două treimi din volumul de gaz necesar în această perioadă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture