Prețul petrolului a depășit 70 de dolari, după ce rebelii din Yemen au atacat infrastructura petrolieră a Arabiei Saudite

Prețul țițeiului (Brent) a depășit 70 de dolari, după ce rebelii din Yemen au atacat infrastructura petrolieră a Arabiei Saudite.

Este cea mai mare cotație din ianuarie 2020 și până acum. Forțele Houthi din Yemen au atacat duminică cu drone și rachete centrul industriei petroliere din Arabia Saudită, inclusiv o instalație esențială pentru exporturi, scrie jurnal.md..

“Am putea asista la o creștere suplimentară a pieței pe termen scurt, ca un fel de primă de risc pe măsură ce aceste atacuri devin din ce în ce mai frecvente”, au scris analiștii ING într-un raport, menționând că acest incident este al doilea din această lună.

Petrolul se scumpea oricum, însă, după ce OPEC a decis să mențină producția la un nivel redus, ministrul petrolului Arabiei Saudite a declarat că are încă dubii privind revenirea cererii la un nivel similar cu cel de dinainte de pandemie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture