Primarul de Hiliuți: Am venit să fac treabă, nu politică

464

Primarul unei comune din raionul Fălești a realizat o mulțime de lucruri cu bani puțini. Ajutată de localnici edilul încearcă să miște viața satului într-o direcție corectă.

Sunt doi ani de când Lidia Televca este primarul comunei Hiliuți. Localitate cu un buget mic, dar care cunoaște o dezvoltare cumva străină Moldovei tipice.

Casa de cultura este prima destinația din lista realizărilor primăriței. Edificiul se află față în față cu primaria și a fost renovat grație suportului acordat de puterea locală.

Potrivit directorului instituției de cultură oamenii satului își organizează aici diverse activități artistice menite să valorifice tradițiile și să promoveze tinerele talente.

Alături de căminul cultural se află și un loc de joacă pentru copii, dotat cu tobogane și scrâncioburi dăruite de fundația Renato Usatîi.

Pe lângă zonele de agrement pentru micuți și adulți în localitate au fost renovate șase drumuri ,,varianta albă”. Localnicii sunt mulțumiți că deja nu mai merg prin noroi pe drumul ce duce la biserica din sat.

Nici grădinița din Hiliuți nu a scăpat din vizorul conducerii locale. Pentru instituția preșcolară au fost cumpărate paturi, aragaz, mașină de spălat și echipamente pentru terenul de joacă.

E uimitor să afli că acest șir fantastic de lucrări s-au făcut cu banii comunei, din bugetul local. În ultimii ani, aici au fost implementate mai multe proiecte, menite să facă viața localnicilor mai ușoară printre care construcția apeductului .

Satul Hiliuți din raionul Fălești a fost fondat în anul 1920, și își trage rădăcinile din Vechiul Hiliuți din raionul Rîșcani. Între anii 1921 și 1926, câteva familii din regiunea Cernăuți s-au alăturat celorlalte 40 și au format un sat nou sub numele Hiliuți.

Cmentariile sunt închise