Primul bolnav de coronavirus în RM: Femeia a revenit la data de 7 martie din Italia și se află în stare gravă

Primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită azi din Italia. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Persoana a aterizat la Chișinău în prima parte a zilei, cu zborul 9U 480 al companiei Air Moldova, Bologna-Chișinău, la ora 11:29. Toate persoanele care au venit cu același zbor sund îndemnați de autorități să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Femeia se află în stare gravă și a fost internată de urgență într-o instituție spitalicească strategică, unde a fost dusă direct de la Aeroport de către serviciul 112, pe un coridor separat.

Potrivit Ministerului Sănătății, femeia a fost preluată cu bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse și slăbiciune generală.

Sursa: jurnal.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture