Primul deces în R.Moldova, provocat de COVID-19

O femeie de 61 de ani din R.Moldova a murit din cauza coronavirusului. S-a întâmplat aseară, susține ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit directorului Spitalului Republican, medicii au luptat timp de 4 zile pentru a-i salva viața. Aceasta s-a aflat la respirație artificială timp de 2 zile și 2 nopți. Aceasta a murit din cauza unui stop cardiac.

Totodată, managerul insituției medicale susține că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creștere în acea localitate. Aceștia se află sub supravegherea medicilor.

În total, în R.Moldova au fost înregistrate 30 de cazuri de infectare cuvirusul COVID-19. Dintre acestea, 15 sunt de import.

Autoritățile au anunțat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, atunci când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome infecției.

Sursa: deschide.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture