Primul oraș din România cu transport în comun 100% electric

Un mare oraş din România va avea transport în comun 100% electric.

Potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Brașovul speră ca din acest din acest an deja 75% dintre autovehicule să fie electrice. Acest lucru este în folosul tuturor pentru că ”10% din emisiile de CO2 ale unui oraş sunt provocate de autobuzele urbane.”

Costel Alexe a circulat astăzi în Braşov cu unul din cele 52 de autobuze electrice finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. După mai mulți kilometri de testare, autovehiculul va fi folosit pentru transportul în comun în Brașov. Bugetul programului finanțat prin AFM este de 480 de milioane de lei, transmite fanatik.ro.
“Braşovul va fi primul mare oraş din România care va avea un transport în comun 100% electric. Ţinta pentru anul acesta este de 75%, ceea ce înseamnă că, până la finalul anului, transportul în comun din municipiul Braşov se va baza pe 133 de autovehicule 100% full electric.” – Costel Alexe

”Mă bucur că Braşovul dă un semnal puternic întregii ţări şi administraţiilor locale care pot prelua acest model de bună practică. Orice oraş din România poate face asta, mai ales că ieri am lansat în dezbatere publică ghidul prin care finanţăm achiziţia de autobuze electrice, hibride sau cu gaz comprimat şi tramvaie. Până acum, toate cele 13 autobuze care sunt deja în trafic au făcut peste 110.000 km, iar finanţarea totală se ridică la suma de 109 milioane de lei. Mă bucur că am gustat pe viu din beneficiile programelor pe care le finanţăm prim AFM”, a spus ministrul Mediului.

Sursa fanatik.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture