Procedura de cultivare a canabisului poate fi simplificată în Moldova

Conform estimărilor făcute în 2018, veniturile de la aproximativ un hectar sunt de 5,1 mii EURO pentru 700 kg de semințe și încă 800 EUR pentru 8 tone de paie.

Într-un comunicat de presă al Ministerelui Agriculturii și Industriei Alimentarea se vorbeste despre intenția de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 1382/2006 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităţilor de cultivare a plantelor care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope.

“În conformitate cu art. 9 al Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, precum și întru asigurarea informării multilaterale asupra procesului decizional din cadrul autorităţilor publice, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentarei inițiază, începând cu data de 12.10.2021 modificarea la HG  nr. 1382/2006 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităţilor de cultivare a plantelor care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope. ”, se arată în comunicatul emis de Ministerelui Agriculturii și Industriei Alimentarea.

În 2018, reprezentanții Asociației cultivatorilor de cânepă au depus cereri pentru a simplifica procedura de cultivare a canabisului. Forma industrială a cânepei conține mai puțin de 0,3% dintr-o substanță narcotică.

Menționăm faptul că conform estimărilor făcute în 2018, veniturile de la aproximativ un hectar sunt de 5,1 mii EUR pentru 700 kg de semințe și încă 800 EUR pentru 8 tone de paie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture