Procurorii ruși au trimis în instanță dosarul privind retragerea din Rusia în Moldova a peste 126 de miliarde de ruble

Dosarul privind retragerea din Federația Rusă către banca moldovenească Moldindconbank a peste 126 de miliarde de ruble a fost trimis de Procuratură la în instanță, la Curtea Tverskoi din Moscova, scrie rueconomics.ru, transmite realitatea.md.

Acuzarea a fost confirmată împotriva lui Alexander Korkin, Alexei Sobolev, Lev Pakhomov, Rinat Iusupov și Vinera Sharipova. Aceștia sunt acuzați de faptul că au fost implicați în operațiuni de schimb valutar pentru a transfera fonduri în valută în conturile nerezidenților băncii și au folosit documente falsificate.

Ancheta consideră că, în iunie 2013, la Moscova și Chișinău, proprietarul Moldinkonbank, Veaceslav Platon, împreună cu antreprenorii Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, au creat o comunitate criminală pentru a retrage bani din Federația Rusă. Astfel, din iunie 2013 până în mai 2014, au redirecționat 126 de miliarde de ruble către conturile bancare ale SA CB „Moldindconbank”, scrie sursa citată.

Foto: Știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture