Progres electric: câte stații de încărcare publice sunt acum în lume

Numărul de stații de încărcare publice s-a dublat în ultimii trei ani. Estimările spun că în 20 de ani vom avea de 12 ori mai multe.

Recensământul infrastructurii electrice arăta la finalul anului trecut un număr de 862.118 stații de încărcare electrică publice, cu 60% mai mult decât în anul anterior. Și urmând evoluția cifrelor din ultimii trei ani, respectiv ultimele cinci luni, putem observa rapiditatea cu care se extinde această rețea.

În mai 2020 a fost atinsă borna de 1.000.000 de stații de încărcare la nivel global, ceea ce înseamnă că în nici cinci luni numărul acestora a crescut cu aproape 140.000. Pe de altă parte, numărul stațiilor de încărcare s-a dublat în trei ani de zile, ceea ce înseamnă că anterior atingerii acestui prag, anual răsăreau circa 170.000 de stații de încărcare.

Cele mai multe stații au fost montate în Europa și China, țara asiatică fiind de departe cea mai populată la acest capitol: jumătate din stațiile de încărcare din întreaga lume se află în acest moment în China, cea mai mare piață auto din lume.

Iar trendul acesta nu pare să încetinească. Dimpotrivă: conform estimărilor făcute de specialiști în domeniu, în 2040 vor exista în lume 12.000.000 de stații de încărcare. Totodată, și cota de piață a mașinilor electrice va crește, un raport BloombergNEF estimând că în cinci ani, una din 10 mașini va fi electrică.

Sursa: auto-bild.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture