Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni și-a sistat, temporar, activitatea

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI informează că astăzi, 15 februarie, între ora 07:30 și ora 11:00 va fi sistată activitatea punctului de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni. Motivul ar fi unele lucrări de mentenanță la baza de date a Serviciului Vamal al Ucrainei.

Totodată, PF informează că, în perioada 08 – 14 februarie 2021, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 175  de evenimente cu documentarea a 184 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 34 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– șapte cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 125 de contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
– nouă cazuri de trafic ilegal de bunuri.
Au fost declanșate 122 de consemne, dintre care 12 consemne pe Interpol și 110 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale, scrie deschide.md.
În decursul săptămânii precedente 131 de cetăţeni străini, dar și 113 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 125 857 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 45 533 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 68 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.
În ultimele 24 de ore (14 – 15 februarie 2021), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 21 217  traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9 916 traversări persoane, dintre care 6 235 treceri la frontiera moldo-română, 2 499 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 182 treceri a frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 2 510 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 784 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 182 traversări persoane;
PTF comun Criva – 1 066 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 672 traversări persoane.
În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 21 217 persoane și completate 329 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 71 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. Documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM) au fost 31 de persoane.
Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture