Reacția “Poștei Moldovei” la acuzațiile: Sunt false

Poșta Moldovei a venit cu o reacție după ce astăzi, în cadrul unei conferințe de presă directorul general interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, a fost acuzat de către directorul Centrului de Poștă Bălți, Vasile Guțu, că în perioada campaniei electorale din cadrul alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2020, a obligat angajații din teritoriu ai Poștei Moldovei să facă agitație electorală pentru PSRM.

Într-un comunicat emis presei, directorul Î.S. „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, dezminte acuzațiile lansate în adresa sa și le califică drept false și defăimătoare, transmite Știri.md.

Totodată, conducerea instituției vine cu următoarele precizări:

“Pe parcursul anului 2020, au fost desfășurate mai multe anchete pe marginea abaterilor privind gestionarea patrimoniului Întreprinderii, în care a fost vizat Directorul Centrului Poștal Bălți, Vasile Guțu.

Dat fiind faptul că anchetele au constatat încălcări grave și prejudiciabile Întreprinderii, Directorul CP Bălți, Vasile Guțu, prin intermediul acestei conferințe de presă și acuzațiilor false aduse, a încercat să sustragă atenția de la abaterile grave săvârșite, care prezumă atragerea la răspunderea disciplinară și materială ce-i revine în acest sens.

Încălcările stabilite vizează efectuarea de către Directorul CP Bălți, dl Vasile Guțu, a unor plăți neîntemeiate din contul sucursalei Bălți, acțiuni de înstrăinare ilicită a bunurilor imobile ale Întreprinderii, semnarea de acte juridice în lipsa unor împuterniciri, cu depășirea atribuțiilor de serviciu etc.

Este necesar a se preciza că, în perioada de activitate a Directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, nu au fost majorate statele de personal, ba dimpotrivă – au fost realizate acțiuni de optimizare, astfel încât numărul statelor de personal a fost micșorat.

De asemenea, menționăm că nu au avut loc concedieri în rândul personalului de conducere al sucursalelor Întreprinderii, ba din contra – s-a investit în fortificarea și consolidarea actului managerial al sucursalelor. Totodată, specificăm că nu au fost desfășurate acțiuni cu caracter politic în campaniile electorale.

Cu referire la pierderile Întreprinderii, specificăm că sunt recuperabile și au fost rezultatul impactului pandemiei, care a dus la sistarea schimbului de poștă cu toate țările membre UPU, preponderent cu China, colaborare care a fost restabilită începând cu data de 8 ianuarie 2021 și nicidecum din cauza managementului Întreprinderii”, se arată în comunicat.

Sursa Știri.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture