Român din Bologna: La supermarketuri s-au golit rafturile, lumea cumpără de parcă ar fi război

Patru oameni au murit din cauza coronavirusului, în Italia. Epidemia de Covid-19 s-a extins în cinci regiuni din nordul țării. Numărul persoanelor infectate a ajuns astăzi la 203, iar Italia a devenit, astfel, cel mai mare focar din Europa.

Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii. 11 orașe sunt în carantină, iar autoritățile locale din zone în care nu au fost înregistrate cazuri iau măsuri de prevenție. Teama i-a cuprins însă pe locuitori, care s-au grăbit să golească rafturile magazinelor.

„Starea de spirit este doar aparent liniștitoare. La supermarketuri s-au golit rafturile, toată lumea cumpără în disperare cumpărături de orice, ca și cum ar fi război”, a povestit Sorin Nedea, un român stabilit în Bologna, la Digi24.

Am făcut aseară aprovizionarea. M-am dus să cumpăr păâine și când am văzut că rafturile sunt aproape goale, m-am aprovizionat pentru mai multe zile. Nu știu cum va fi, probabil că supermarketurile vor fi aprovizionate cu mărfurile necesare”, a adăugat el.

Nedea a spus că, deși în Bologna și în regiunea Emilia Romagna nu s-a înregistrat niciun caz, autoritățile locale au decis închiderea școlilor până la 1 martie.

„Cred că măsurile de prevenire sunt importante. Ideea de a bloca orice activitate care presupune un număr mare de persoane cred că este cea mai bună măsură de a nu se difuza acest virus”, a spus el.

„Nu putem să spunem că trebuie să stăm liniștiți, dar deocamdată nu există un pericol real în orașul meu”, a adăugat Nedea.

 

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture