România ar putea anunța o nouă listă de ţări exceptate de la aplicarea măsurilor de izolare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni luni, a anunţat premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL. Șeful Guvernului a precizat că urmează să anunțe o listă cu țările care vor fi exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare. Cu alte cuvinte, cei care vin în România din acele țări nu vor mai fi obligați să intre în autoizolare sau carantină.

″În cursul zilei de astăzi, în cursul după-amiezii vom avea o analiză în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vom anunţa ţările pentru care se introduce excepţia de izolare versus carantinare”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că Guvernul nu-şi doreşte revenirea la anumite restricţii, însă a indicat că, dacă vor creşte cazurile de infectare cu noul coronavirus, ritmul de relaxare a măsurilor va fi încetinit.

“Noi am vrea să nu mai apelăm la nicio măsură de restricţie, acesta este obiectivul nostru. Atingerea acestui obiectiv depinde în mare măsură de evoluţia epidemiei. În măsura în care românii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi şi pe ceilalţi – vor purta mască, vor respecta distanţa fizică, vor respecta regulile de igienă, vor respecta toate regulile de dezinfectare care sunt stabilite în ordinele comune, riscul de răspândire a epidemiei se va diminua şi nu vor fi necesare restricţii sau nu va fi necesară revenirea la anumite restricţii. Noi nu ne dorim lucrul acesta şi în mare parte depinde de tratarea cu mare responsabilitate a respectării regulilor. (…) Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă ritmul de relaxare se va încetini. (…) Dacă va fi posibil, vom lua noi măsuri de relaxare, dacă nu, vom amâna măsurile de relaxare”, a afirmat Orban.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture