ROMÂNIA OFERĂ AJUTOR, DAR CERE REFORME

România va sprijini financiar Republica Moldova doar dacă autorităţile de la Chişinău vor realiza reforme, cu adevărat, nu doar declarativ. Condiţia a fost anunţată de premierul român, Dacian Cioloş, după o întrevedere cu omologul său moldovean, Pavel Filip, care se află într-o vizită oficială la Bucureşti. Totodată, şeful Guvernului român a îndemnat autorităţile de la Chişinău să plece urechea la problemele oamenilor.

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit la Palatul Victoria din Bucureşti cu omologul său român pentru a cere sprijin, în condiţiile în care Republica Moldova se confruntă cu o criză bugetară acută. România şi-a arătat disponibilitatea de a oferi asistenţă ţării noastre, dar cu anumite condiţii. Dacian Cioloş spune că va face demersurile necesare pentru ca autorităţile de la Chişinău să primească prima tranşă din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro, promis Guvernului Streleț, însă, Republica Moldova trebuie să facă mai întâi reforme care să demonstreze intenţia de a face o schimbare.

Totodată, Dacian Cioloş a declarat că, înainte să ofere prima tranşă de 60 de milioane de euro, România va coordona asistenţa financiară cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. Până atunci însă, Guvernul României va sprijini direct cetăţenii Republicii Moldova cu produse de primă necesitate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture