RUSIA IEFTINEȘTE PREȚUL GAZELOR PENTRU RM

Timp de un an preţul gazelor naturale ruseşti pentru Moldova s-a micşorat de două ori, relatează NOI.md.

Potrivit datelor noului raport trimestrial al Companiei „Gazprom”, în trimestrul IV al anului 2015, preţul contractual al combustibilului pentru Moldova a constituit 181,29 dolari pentru o mie de metri cubi, pe cînd în perioada similară a anului 2014 acesta a fost de 365,99 dolari pentru o mie de metri cubi.

Se preconizează că în acest an preţul gazelor ruseşti pentru Moldova va continua să scadă pe fondul reducerii preţurilor la produsele petroliere pe pieţele mondiale, deoarece preţul gazelor naturale ruseşti pentru Moldova este calculat trimestrial în baza unei formule europene, care ia în considerare preţul de vînzare a gazelor livrate de Compania „Gazprom” în ţările din străinătate în ultimele 9 luni.

În afară de aceasta, la calcularea preţului gazelor pentru Moldova se tine cont de evoluţia preţurilor la gazoil și păcură timp de 9 luni care precedă nemijlocit trimestrul de livrare a gazelor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture