Rusia va testa vaccinul Sputnik V anti-COVID-19 sub formă de spray nazal

Autoritățile ruse au declarat în iunie că a fost testat un vaccin cu spray nazal adecvat pentru copiii cu vârstele cuprinse între 8 și 12 ani.

O nouă formă de administrare a vaccinului ar fi în forma unui spray nazal. În contextul dat Rusia va testa o formă de spray nazal a vaccinului Sputnik V în potriva împotriva COVID-19 în rândul voluntarilor adulți, transmite rador.ro

În acest sens a fost publicat marți și un document de stat. În timp ce în țară se fac eforturi de limitare a numărului tot mai mare de infecții și decese. Potrivit datelor oficiale lansarea vaccinului Sputnik de către Rusia a decurs foarte rapid. Însă în pofida acestui fapt  campania de vaccinare a fost lentă, mulți ruși invocând neîncrederea față de autorități și teama faţă de noile produse medicale.

Sprayul nazal urmează să fie aplicat în două doze într-o clinică din Sankt Petersburg. Conform documentului publicat pe registrul de stat al medicamentelor, care nu a furnizat însă şi calendarul planificat al testelor clinice.  Vladimir Putin Președintele Rusiei a declarat marți că trebuie să accelereze campania de vaccinare împotriva COVID-19. Deoarece țara a înregistrat cel mai mare număr de morți într-o singură zi de la începutul pandemiei.

Reamintim faptul că autoritățile ruse au declarat în iunie că a fost testat un vaccin cu spray nazal adecvat pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Astfel lansarea noului produs era planificată pentru luna septembrie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture