RUSIA VREA O DRONĂ-KAMIKAZE

Specialiştii ruşi vor să pună la punct cât mai curând o dronă-kamikaze, scrie presa rusă citată de rt.com. Dispozitivul ar urma să fie proiectat de aşa natură încât să explodeze imediat după ce loveşte ţinta pe care o are.

Proiectul a pornit de la un model de dronă ce este deja utilizat, însă acest tip de dispozitiv urmează să fie modificat de aşa natură încât să acţioneze precum „o aeronavă de atac“, a declarat o sursă din domeniul apărării pentru TASS.

Spre deosebire de dronele de dimensiuni mai mari, care pot lansa proiectile asupra ţintelor lor, cele „kamikaze“ zboară până la ţintă şi declanşează o explozie.

În plus, notează Russia Today, aceste dispozitive sunt mai ieftine, mai uşoare, dar şi mult mai greu de detectat. Arme similare sunt în curs de fabricare sau deja utilizate şi de alte ţări, menţionează sursa citată.

Americanii au construit AeroVironment Switchblade, o dronă ce cântăreşte 2,7 kilograme şi poate fi folosită pentru lovituri de precizie, iar Israelul a construit dronele-kamikaze Harpy şi Harop, ce pot distruge staţii radar ale inamicului.

adevarul.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture