Salariile personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medicale vor fi majorate cu 57%

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2021 nr. 256/2020.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, salariații care fac parte din personalul administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice vor primi salarii mai majorate cu 57%. Obirctivul pe care îi urmărește Ministerul Sănătății este de a acoperi  cheltuielile pentru serviciile spitalicești oferite pacienților infectați cu COVID-19 și să acorde un supliment la salariul personalului medical care oferă asistență persoanelor cu covid. Un alt obiectiv ar fi acoperirea cheltuielilor strict necesare pentru asigurarea bunei funcționări a prestatorilor de servicii medicale în scopul acordării asistenței medicale oportune și calitative populației.

Ca aceste acțiuni să fie implimentate, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2021 nr. 256/2020.  Modificările propuse la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală prevăd majorarea veniturilor cu 313.223,7 mii de lei, a cheltuielilor cu 513.223,7 mii de lei și a deficitului cu 200.000,0 mii de lei. Astfel, în total, fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală vor însuma venituri de 11.457.321 mii de lei și cheltuieli de 11.857.321 mii de lei. Potrivit, noului proiect de lege, deficitul bugetar va constitui 400.000 mii de lei și va fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare, format la începutului anului în volum de 686.749,3 mii de lei.

Acest proiectul de lege a fost elaborat cu scopul precizării veniturilor și cheltuielilor fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în rezultatul analizei indicatorilor fondurilor pe parcursul anului, precum și a priorităților de politici promovate de către Ministerul Sănătății.

Proiectul de lege va intra în vigoare  la data publicării  acestuia în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture