SCANDAL LA O FABRICĂ DIN BĂLȚI, ANGAJAȚII NU ȘI-AU PRIMIT BANII PENTRU O LUNĂ DE MUNCĂ ȘI CONCEDIU

606

În dimineața zilei de marți 17 septembrie, angajații fabricii au venit la muncă, unde au organizat un protest.

După ce săptămâna trecută au fost anunțați de șefi că singura soluție de a-și primi banii de la această întreprinderii este ca oamenii să se angajeze într-o alta, cu care deja s-a înțeles actualul angajator. Cusutoresele sunt îngrijorate de faptul că nu-și vor primi salariile, din care trebuie să-și achite credite, facturi și necesitățile zilnice.

Juristul fabricii a ieșit către oameni pentru a comenta situația. Totuși s-a arătat indignată că angajații au cerut ajutorul televiziunii noastre, iar reproșurile nu au întârziat să apară atât la adresa oamenilor cât și a echipei de filmare.

Angajatorul italian, în graba spre zborul către Italia, unde ar urma să caute soluții pentru a achita salariile, a spus angajaților că nu i-au dat timp ca acesta să caute alte resurse pentru a achita banii. El mai spune că a încercat să le caute un alt loc de muncă.

Oamenii spun că în tot acest timp au fost duși de nas de șefii lor, chiar dacă ei î-și făceau munca, uneori și până la miezul nopții.

Oamenii spun că s-au adresat cu această problemă la mai mulți avocați din Bălți, care le-au sugerat să nu scrie cereri de demisie, pentru că astfel, riscă să nu își primească banii. În acest caz a fost scrisă și o plângere în adresa Procuraturii din Bălți

SCANDAL LA O FABRICĂ DIN BĂLȚI, ANGAJAȚII NU ȘI-AU PRIMIT BANII PENTRU O LUNĂ DE MUNCĂ ȘI CONCEDIU

SCANDAL LA O FABRICĂ DIN BĂLȚI, ANGAJAȚII NU ȘI-AU PRIMIT BANII PENTRU O LUNĂ DE MUNCĂ ȘI CONCEDIUScandal mare la o fabrică de textile din Bălți, după ce cei aproximativ 70 de angajați ai întreprinderii nu și-au primit salariile pentru luna august, dar nici concedialele. Oamenii s-au revoltat și mai tare atunci când au aflat că fabrica la care munceau nu le va putea achita foarte curând acești bani. Angajatorul spune că persoanele își vor primi salariile, doar că pentru acest lucru trebuie să găsească finanțatori.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 17. September 2019

Cmentariile sunt închise